Uncategorized

August 10, 2017
crossfit

Conditie opbouwen voor de race

Beste mede-racers, Het race seizoen is alweer enkele maanden van start. Vele van ons hadden gehoopt dat vooral de standen in de F1 anders waren geweest. Verstappen is er door een te langzame auto nog niet in geslaagd om een constante prestatie neer te zetten. Elke race moet hij weer tot het spreekwoordelijke gaatje gaan. Uiteraard moet Verstappen hier veel voor doen. Met de nieuwe auto's is elke race fysiek nog zwaarder dan voorheen. Max traint hiervoor zijn hele lichaam, waarschijnlijk met een heel team die hem daarbij support. Ikzelf geef de voorkeur aan een goede workout door middel van crossfit. In een relatief korte tijd (elke WOD duurt 1 uur) bouw je snel een goede uithoudingsvermogen op. Ikzelf doe het 4 keer per week en merk dat ik de afgelopen 5 maanden stukker fitter geworden ben. Crossfitten doe je in de "Box' en over het algemeen met een groep van maximaal 12 man en een trainer. Enige wat je zelf moet meebrengen zijn je crossfit grips en een speedrope. Na lang zoeken heb ik beide gevonden bij startmetcrossfit, een aanrader!
December 20, 2016

Incasso

Blijf uit de schulden met een paar simpele trucs

  Uw uitgaven en inkomsten zijn natuurlijk lastig om goed bij te houden, al helemaal na een drukke en dure periode zoals de feestdagen. U hebt misschien toch iets te veel uitgegeven aan cadeaus en eten dan u eigenlijk van plan was. Dit is meestal geen ramp, maar uw rekening vindt het toch wat minder prettig. Hoe kan u er voor zorgen dat u in de aankomende tijd weer kan herstellen van deze uitgaven? Met deze tips zorgt u er voor dat u uit de schulden blijft:  

Maak een balans op

  Eén van de basis elementen van krediet management is een balans. Een balans is simpelweg een lijstje met al uw uitgaven en inkomsten naast elkaar. Aan de linkerkant plaats u al uw uitgaven onder elkaar, u noteert zowel de type uitgaven zoals “Kerstcadeautjes voor Jan” en het bedrag “€25”. Naast deze variabele uitgaven noteert u ook al uw constante uitgaven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld uw huur/ hypotheek, gas water licht, internet en de kosten voor uw auto. Onderaan kan u dan een streep trekken en al uw uitgaven bij elkaar optellen. Op deze manier krijgt u de exacte uitgaven die u doet. Dit zelfde doet u voor al uw inkomsten. Dit kan bijvoorbeeld uw loon zijn, maar ook dingen als verkoop op marktplaats en giften van derden. Door elke maand een nauwkeurige balans op te maken, ziet u of u te veel uitgeeft en waaraan. Zodra u een beter beeld heeft van wat u uitgeeft, wordt het makkelijker om kosten te besparen. Hierdoor blijft u hopelijk uit de rode cijfers.  

Houdt uw boekhouding goed bij

  Zodra u doorheeft hoe een balans werkt zal u er achter komen hoe belangrijk het is om een goede boekhouding te hebben. U wil natuurlijk uw rekeningen op tijd betalen om schulden te voorkomen. Maar om dit te kunnen, moet u wel een overzicht hebben van wat u moet betalen. Het overkomt te veel mensen dat ze een stapel van rekeningen hebben, verspreid door het huis, zonder enig idee wat betaald moet worden en wat niet. U kan dit simpelweg voorkomen door al uw rekeningen in 2 mappen te bewaren. U koopt 2 grote klappers en labelt ze “te betalen rekeningen” en “betaalde rekeningen”. Zodra u een rekening in de post ontvangt dan stopt u hem direct in de “te betalen” map. Eens in de zoveel dagen betaalt u dan alles wat in de map zit zodat u geen schulden op loopt. Zodra u ze betaald heeft stopt u de rekening in de “betaalde rekeningen” map zodat u weet dat deze betaald is.   Bron: Incassobureau Amsterdam Collection Services