VR Race
Bedrijven kijken positief naar VR en 360 graden video’s
August 19, 2016
crossfit
Conditie opbouwen voor de race
August 10, 2017

Incasso

Blijf uit de schulden met een paar simpele trucs

 

Uw uitgaven en inkomsten zijn natuurlijk lastig om goed bij te houden, al helemaal na een drukke en dure periode zoals de feestdagen. U hebt misschien toch iets te veel uitgegeven aan cadeaus en eten dan u eigenlijk van plan was. Dit is meestal geen ramp, maar uw rekening vindt het toch wat minder prettig. Hoe kan u er voor zorgen dat u in de aankomende tijd weer kan herstellen van deze uitgaven? Met deze tips zorgt u er voor dat u uit de schulden blijft:

 

Maak een balans op

 

Eén van de basis elementen van krediet management is een balans. Een balans is simpelweg een lijstje met al uw uitgaven en inkomsten naast elkaar. Aan de linkerkant plaats u al uw uitgaven onder elkaar, u noteert zowel de type uitgaven zoals “Kerstcadeautjes voor Jan” en het bedrag “€25”. Naast deze variabele uitgaven noteert u ook al uw constante uitgaven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld uw huur/ hypotheek, gas water licht, internet en de kosten voor uw auto. Onderaan kan u dan een streep trekken en al uw uitgaven bij elkaar optellen. Op deze manier krijgt u de exacte uitgaven die u doet. Dit zelfde doet u voor al uw inkomsten. Dit kan bijvoorbeeld uw loon zijn, maar ook dingen als verkoop op marktplaats en giften van derden.

Door elke maand een nauwkeurige balans op te maken, ziet u of u te veel uitgeeft en waaraan. Zodra u een beter beeld heeft van wat u uitgeeft, wordt het makkelijker om kosten te besparen. Hierdoor blijft u hopelijk uit de rode cijfers.

 

Houdt uw boekhouding goed bij

 

Zodra u doorheeft hoe een balans werkt zal u er achter komen hoe belangrijk het is om een goede boekhouding te hebben. U wil natuurlijk uw rekeningen op tijd betalen om schulden te voorkomen. Maar om dit te kunnen, moet u wel een overzicht hebben van wat u moet betalen. Het overkomt te veel mensen dat ze een stapel van rekeningen hebben, verspreid door het huis, zonder enig idee wat betaald moet worden en wat niet.

U kan dit simpelweg voorkomen door al uw rekeningen in 2 mappen te bewaren. U koopt 2 grote klappers en labelt ze “te betalen rekeningen” en “betaalde rekeningen”. Zodra u een rekening in de post ontvangt dan stopt u hem direct in de “te betalen” map. Eens in de zoveel dagen betaalt u dan alles wat in de map zit zodat u geen schulden op loopt. Zodra u ze betaald heeft stopt u de rekening in de “betaalde rekeningen” map zodat u weet dat deze betaald is.

 

Bron: Incassobureau Amsterdam Collection Services

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *