Conditie opbouwen voor de race

Incasso
December 20, 2016

Conditie opbouwen voor de race

crossfit

Beste mede-racers,

Het race seizoen is alweer enkele maanden van start. Vele van ons hadden gehoopt dat vooral de standen in de F1 anders waren geweest. Verstappen is er door een te langzame auto nog niet in geslaagd om een constante prestatie neer te zetten. Elke race moet hij weer tot het spreekwoordelijke gaatje gaan. Uiteraard moet Verstappen hier veel voor doen. Met de nieuwe auto’s is elke race fysiek nog zwaarder dan voorheen. Max traint hiervoor zijn hele lichaam, waarschijnlijk met een heel team die hem daarbij support.

Ikzelf geef de voorkeur aan een goede workout door middel van crossfit. In een relatief korte tijd (elke WOD duurt 1 uur) bouw je snel een goede uithoudingsvermogen op. Ikzelf doe het 4 keer per week en merk dat ik de afgelopen 5 maanden stukker fitter geworden ben. Crossfitten doe je in de “Box’ en over het algemeen met een groep van maximaal 12 man en een trainer. Enige wat je zelf moet meebrengen zijn je crossfit grips en een speedrope. Na lang zoeken heb ik beide gevonden bij startmetcrossfit, een aanrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *