7 Stappen die je moet volgen voor een veilig vertrek

Benzine

Beetje voor de hand liggend, maar zorg er altijd voor dat je voldoende brandstof hebt voor een lange reis. Je hebt genoeg nodig om naar je bestemming of het dichtstbijzijnde benzinestation te gaan. Wees niet die kerel / meid die toch niet wil bijtanken en dan stilvalt op de snelweg. Bovendien zullen al je vrienden je uitlachen.

Olie

Controleer elke drie of vier ritten of u de juiste hoeveelheid olie heeft door een peilstok of een kijkglas aan de zijkant van de motorbehuizing te gebruiken. Denk eraan om bij het controleren de moto verticaal te houden en beide wielen plat op de grond. Vul echter niet te veel bij, aangezien dit schade aan de motor kan veroorzaken.

Water

Als u een watergekoelde motor hebt, moet het water- / koelvloeistofpeil regelmatig worden gecontroleerd, en zorg ervoor dat de bike verticaal staat wanneer u de controle uitvoert. Als u merkt dat u weinig water heeft, vergeet dan niet om nooit leidingwater te gebruiken – u heeft een mengsel van water en antivries nodig. Meestal zijn koelvloeistoffen voor motorfietsen voorgemengd, dus het is niet nodig om een diploma chemie te hebben.

Schade

Kijk goed overal rondom je motorfiets en controleer de banden en carrosserie om er zeker van te zijn dat er geen zichtbare schade is. En zorg ervoor dat je uitrusting ook in goede staat is …

Het wordt aanbevolen om je valhelm om de 3-5 jaar te vervangen en al zeker wanneer je een val hebt gehad. Als je je helm hebt laten vallen en deze is hard geland, dan dien je dit veiligheidshalve te vervangen. Ik weet dat het een streep door je bankrekening is, maar je krijgt maar één hoofd in het leven.

Elektra

Controleer uw lichten en richtingaanwijzers, vergeet niet ervoor te zorgen dat uw remlichten werken vanaf beide bedieningselementen. Controleer ook uw claxon om de paar dagen – idealiter niet bij het krieken van de dag – omdat je buurman daar waarschijnlijk niet mee kan lachen. Dit klinkt overdreven, maar claxons zijn soms wispelturig.

Banden

Wanneer heeft u voor het laatst uw bandendiepte gemeten? De wettelijke limiet op een fiets is 1 mm over driekwart van de band en zichtbaar loopvlak op de rest. De bandenspanning (die varieert afhankelijk van het merk) moet worden getest als de banden koud zijn, aangezien de resultaten hoger zullen zijn als ze warm zijn.

Jezelf

Ben je fit om te rijden of te reizen? Heb je je recent onwel gevoeld? Neem geen risico als u zich niet 100% voelt. Voor occasionele rijders, als je een paar maanden niet hebt getraind, ben je misschien je ‘fietsfitness’ kwijtgeraakt. Zorg ervoor dat u fit bent om te rijden en vergeet niet om het langzaam en stabiel te doen totdat u uw machine terug onder de knie hebt.

Slotwoord

Toegegeven, deze controle lijkt misschien een beetje overdreven, en als dagelijkse rijder ga je ze waarschijnlijk niet elke keer uitvoeren. Maar zelfs als u deze controles één keer per week uitvoert, kan dit u en uw trots en vreugde in topconditie helpen houden. Behalve deze controles, is een regelmatig onderhoud uitermate belangrijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *